important errors in adjective 

Hello friends

Today we are going to tell you about some important errors in adjective

Adjective Exercise

Errors in an Adjective

important errors in adjective

Q. Find out the part which has an error in each of the following sentences. If there is nor error, your answer is (d)

  1. During holidays (a)/ I like visiting friends (b)/ than staying indoors.(c)/ No error (d)
  2. When she came to know (a)/ of this danger situation (b)/ she reported the matter to the police. (c)/ No error (d)
  3. What is worst? (a) / This distortion cannot be corrected (b)/ bby either contact lenses of glasses. (c)/ No error (d)
  4. Now-a-days several (a)/ plastic products are superior (b)/ than similar products made from rubber. (c)/ No error (d)
  5. Of the three Ministers, (a)/ which do not you think, (b)/ is going to prove more successful. (c)/ No error (d)
  6. Privatisation offers the most ideal situation (a)/ for consumers because (b)/ private sector is very conscious of quality. (c)/ No error (d)
  7. Mamta is (a)/ more prettier (b)/ than her sister. (c)/ No error (d)
  8. The link road has now become (a)/ the roughest road (b)/ than any other road in the city. (c)/ No error (d)
  9. Left to himself (a)/ Inder prefers travelling by bus (b)/ than travelling by train. (c)/ No error (d)
  10. your flat is superior (a)/ than that of mine (b)/ in all  respects. (c)/ No error (d)
  11. Raaz’s Performance in the film (a)/ was worst than Amit’s (b)/ but was not as bad as vinod’s . (c)/ No error (d)
  12. The teacher said that (a)/ Ajay was capable of (b)/ doing more better work. (c)/ No error (d)
  13. Sachin is the best (a)/ a player that he would be (b)/ certainly included in the team. (c)/ No error (d)
  14. He has a scheme of his own (a)/ which he thinks preferable than (b)/ that of any other person. (c)/ No error (d)
  15. Simplest solution (a)/ than this expensive method which you are suggesting (b)/ should be found out. (c)/ No error (d)

Answer –

  1. (b) 2. (b) 3. (a)   4. (c)    5. (c)   6. (a)  7. (b)    8. (b)   9. (c)   10. (b)   11. (b)    12. (c)    13. (a)   14. (b)   15. (a)

important errors in adjective 

HOW TO SET MARGAN IN EXCEL

GENERAL ERRORS IN PRONOUN